Eten wat de pot (van Annet) schaft

Wil je lekker, gezellig en betaalbaar eten in een huiselijke sfeer? Annet tovert bij haar thuis met veel plezier een lekker maaltje voor je op tafel! Je kunt kiezen uit 2 mogelijkheden: vegetarisch of vlees. De maaltijd bestaat uit 2 gangen, de ene keer is dit een voor- en hoofdgerecht, de andere keer een hoofd- en nagerecht. Laat je verrassen. Je kunt eten op het terrasje in haar weidse tuin of lekker binnen op de eetzolder. In overleg is het soms ook mogelijk dat ze bij BuitenOosten serveert. Dag en tijdstip in overleg (niet op dinsdag en woensdag), van tevoren bespreken. De kosten bedragen € 20,- per persoon (exclusief drankjes). Ze kookt voor ‘gezelschappen’ vanaf 2 personen. Eten buiten de deur en toch lekker dichtbij, op een afstandje van 4 km.

Heb je iets te vieren? Annet bakt ook superlekkere taarten! Ze kan zorgen dat er bij aankomst een overheerlijke taart op je staat te wachten!

Huur een fiets of tandem!

Zin om lekker een stuk te fietsen, maar geen fiets (bij je)?

Of je nu over de Sallandse Heuvelrug, langs de Boksloot of naar een feestje wilt fietsen, bij ATL Tweewielers in Luttenberg is het mogelijk fietsen te huren!

Fiets € 8,00 per dag

Tandem € 18,00 per dag

– Ook elektrische fietsen, kinderfietsen en zitjes te huur. Kijk voor meer informatie op www.fietsenwinkeloverijssel.nl

Natuurlijk lol met een knol!

Voor de paardenliefhebber en paardenliefhebber in spe staan er op steenworp afstand van BuitenOosten meerdere paarden op je te wachten. Onder enthousiaste leiding van Francisca, gediplomeerd Natural Horsemanship instructrice, kun je lekker paardrijden.

Stal Frans heeft een B pony, een E pony en ook voor grote mensen is er een geschikt exemplaar aanwezig. Je kunt kiezen uit o.a.: rijden (denk aan zitles, buiten rijden in de lokale zandkuil of in de bak), grondwerk, loswerken, recht richten, schrik- en obstakelparcours enzovoorts.

Nieuwsgierig geworden? Kijk op www.stalfrans.nl

Leef je uit in het bos! Doe mee aan Bootcamp! Of volg een relaxtere yoga clinic.

Bootcamp is een complete training voor het hele lichaam die buiten plaatsvindt. Het mooie van Bootcamp is dat iedereen mee kan doen. Ben je een gevorderd sporter? Dan krijg je een moeilijkere versie van de oefening. Ben je een beginnend sporter? Dan krijg je een makkelijkere variant. Bootcamp is uitdagend, het is buiten en het is gewoon leuk! Gebruik makend van je eigen lichaam en de elementen in de natuur kun je je op deze manier heerlijk inspannen en ontspannen. Voor een les betaal je € 6,75 p.p. (opgave kan tot kort van tevoren). Wil je met een groepje van 6-8 personen een Bootcamp training doen? Mathijn en Marloes kunnen een training verzorgen die start bij BuitenOosten (en van daaruit natuurlijk het bos in). Prijzen en tijden zijn in overleg. Ook zijn er allerlei yoga-mogelijkheden. Voor meer info: www.topfitsalland.nl

Maak een mooi sieraad!

Workshop Edelsmeden bij Pronk Sieraden: Onder begeleiding van professionals een mooi sieraad maken van zilver, eventueel in combinatie met parels, stenen of andere materialen. – Workshop van 3,5 uur, € 80,- p.p. – Workshop van 7 uur, inclusief een heerlijke lunch, € 125,- p.p. Prijs is inclusief het zilver, excl. parels, stenen en fournituren. Tijden, datum en aantal personen in overleg. Meer informatie: www.pronksieraden.nl

Neem een fijne massage!

Zin in een fijne massage?  Marja Jaaltink verzorgt Hotstone massages, voetzoolreflex massages, lichaamspakkingen en allerlei andere ontspannende massages. Dit kan in Raalte of Holten, maar Marja kan ook bijv. een stoelmassage bij BuitenOosten komen verzorgen. Vanaf € 35,- Voor meer informatie, zie: www.marjajaaltink.nl

Demonstratie bij dé klompenmaker

Wil je eens zien hoe gewone klompen worden gemaakt, of juist sjieke houten herenschoenen, houten pumps of ander bijzonder hout(snij)werk? Ga dan vooral eens een kijkje nemen bij Martin Dijkman in z’n klompenatelier. Martin is zeer gepassioneerd bezig met het oude ambacht! Gewoon binnenlopen kan altijd, maar een speciale demonstratie is te boeken. Vanaf 6 personen (volwassenen €4,50 / kinderen € 2,50) Zie www.klompen.nl voor meer informatie.

Neem een kijkje op een boerenbedrijf!

Bij Buitengewoon Luttenberg kun je een kijkje nemen op een boerderij. Het is mogelijk een rondleiding op klompen te krijgen, waarbij je o.a. de melkrobots aan het werk kunt zien en kalfjes kunt aaien. Kijk op www.buitengewoonluttenberg.nl voor meer informatie.

Ga lekker naar de sauna!

Als je even lekker wilt ontspannen, kun je natuurlijk lekker een dagje of een paar uurtjes naar één van de sauna’s in de regio gaan. Dat kan bijvoorbeeld in Zwolle of Ommen. Kijk op hun websites voor meer informatie!

 

Sauna Ommen

 

Sauna Zwolle

Stijlvol en prettig vergaderen op ’n Heerd

BuitenOosten beschikt over een prachtige Zondagse kamer. Deze kan prima gebruikt worden als vergaderruimte voor een groep tot ongeveer 10 personen. Wij zorgen uiteraard voor de koffie en thee. Ook kunnen wij een fijne lunch regelen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Ga lekker kanoën op de Regge!

Op de Regge kun je heerlijk kanoën of varen met een bootje. Je vaart langs weilanden met koeien, maar ook door bebost gebied. Er zijn veel watervogels te zien. Wie weet spot je nog een ijsvogel!

Op  www.aktief-overijssel.nl of op www.schuilenburg.nl vind je meer informatie.

Toeren op een retro scooter of een solex

Toer door het Sallandse en/of Twentse land! Het is natuurlijk hartstikke leuk om er op uit te trekken met een solex of een scooter. Er zijn meerdere plaatsen waar dat kan. Kijk op www.solexverhuurhellendoorn.nl  of  www. bromsnorverhuur.nl