benbslide1
benbslide2
benbslide3
IMG_9750
IMG_8300 (2)
IMG_9537 (2)

Het Bed & Breakfast van BuitenOosten is super gezellig en knus!

Het is heerlijk toeven in de monumentale boerderij uit 1748.

 

De oude zondagse kamer werd vroeger d’n Heerd genoemd. Hier kun je lekker met een borrel bij de kachel zitten of de krant lezen aan de grote tafel.

In een grote, antieke kast liggen allerlei spelletjes, boeken, tijdschriften, wandel-, auto- en fietsroutes en zelfs een breiwerkje, dat telkens weer een stukje langer wordt!

 

Er zijn drie gastenkamers met allemaal een fraai uitzicht over de weilanden en het bos. Kamer 1 heeft een tweepersoonsbed (160x200cm), kamer 2 heeft twee boxspringsbedden en de knusse kamer 3 heeft een bedstee (met moderne afmetingen, 160x200cm).  Ieder kamer heeft een eigen wastafel en een zitje.

 

Op de gang, tegenover de oude deelmuur, vind je toegang tot het nieuwe sanitair:  een grote, luxe badkamer met een ligbad op pootjes, twee grote wastafels met spiegels en een douche. Daarnaast zijn er twee aparte toiletten en  is er ook nog een aparte douche met wastafel.

 

De oude opkamer, waar vroeger de knecht sliep, hebben we nu ingericht als DVD-kamer. Vanaf de bank of de luie stoel kun je hier lekker naar een DVD’tje kijken. We hebben al een aantal DVD’s klaargelegd, maar je mag natuurlijk ook je eigen meenemen.

 

Wil je graag bij ons koken? Dat kan. We hebben een gezellig klein keukentje, met een tweepits kookstel, een combi-magnetron, een koelkast en voldoende pannen, glazen, borden, bestek etc. Hier staan ook een koffiezetapparaat, senseo-apparaat en een waterkoker. We hebben ook een BBQ te leen.

 

Voor de internetters is er WiFi.

 

De inrichting verandert nogal eens, omdat veel spullen in het interieur te koop zijn!

 

Buiten hebben we een weiland met wat dieren en een prettige tuin, waar het goed toeven is onder de grote linden met uitzicht op de iets verderop gelegen Sallandse heuvels. Wil je je eigen paard meenemen? Dat kan! We hebben een weilandje én een stal waar prima een aantal paarden kunnen verblijven.

 

Het dorp Luttenberg is 1 kilometer lopen/fietsen of rijden. Hier zijn o.a. 2 (eet)cafés, een supermarkt, fietsverhuur, en een paar leuke winkeltjes en musea. Vanaf de boerderij is het 250 meter lopen naar het bos, waar je heerlijk kunt wandelen of hardlopen. Ook is het leuk om te picknicken boven op de berg, met uitzicht over de velden en het Nationaal Park!

 

Loop je het Pieterpad? BuitenOosten ligt op een afstand van 2,5 kilometer van het pad. We halen je graag op van het Pieterpad en brengen je de volgende dag met alle plezier weer terug.

 

Kom genieten van deze gezellige plek!!